Солодкі напої погіршують перебіг розсіяного склерозу / фото naked-science.ru

Вживання всього двох газованих напоїв, які містять цукор, на день може збільшити ризик пацієнта з розсіяним склерозом зіткнутися з важкою інвалідністю в 5 разів, як встановили вчені з Німеччини.

Вони з'ясували, що якщо в цілому будь-яких переконливих доказів впливу харчування на стан здоров'я жертв розсіяного склерозу немає, але вживання великої кількості газованих та солодких напоїв, безумовно, погіршує стан, пише MedikFofum.

Читайте такожВиявлено смертельну небезпеку солодкої та жирної їжі

Відео дня

До таких напоїв відносяться не тільки традиційна газована вода, але навіть чай та кава, що містять цукор. Розуміння такого зв'язку може допомогти пацієнтам з розсіяним склерозом краще контролювати їхні симптоми за допомогою дієти.

"Люди з розсіяним склерозом часто хочуть знати, як харчування та окремі його компоненти можуть впливати на розвиток їхньої хвороби, - говорять автори дослідження. - Ми не знайшли твердого зв'язку між дієтою в цілому та самою хворобою, але виявили подібний зв'язок між газованими напоями, підсолодженими соками, солодким чаєм та кавою та розвитком інвалідності. Отже, в раціоні пацієнтів з розсіяним склерозом потрібно зменшити вміст напоїв з цукром до мінімуму".

Розсіяний склероз - це аутоімунне захворювання, при якому імунна система людини помилково знищує мієлінову оболонку нервів. Саме по цій оболонці передаються сигнали з мозку до різних частин тіла. Жертви розсіяного склерозу поступово втрачають контроль над тілом, однак у кожної людини хвороба розвивається за індивідуальним сценарієм.