Ілюстрація REUTERS

Фахівці з Ліверпульського університету з'ясували, що власники собак у чотири рази частіше виконують фізичні вправи, ніж інші власники домашніх улюбленців.

Також інші показники здоров'я у собачників були набагато вищими, пише "Рідус".

"Це не дивно, адже із собакою треба гуляти мінімум двічі на день по 15 хвилин. Але стало несподіванкою, що показники здоров'я будуть вищими в кілька разів",— поділилися вчені.

Відео дня

Читайте такожЕксперти не радять людям доїдати харчі за собаками

У своєму дослідженні вчені проаналізували рівень фізичної активності у 646 дорослих і 46 дітей, що проживають у Західному Чеширі (Англія). Виявилося, що серед них кількість собаківників досягала 191.

Анкетування показало, що власники собак у середньому проводять на вулиці на 64% довше, ніж ті, у кого немає домашніх улюбленців або є, але не собаки.

Крім того, вигул собак не замінював собою інші форми фізичних вправ. За словами вчених, ці дані демонструють, що домашні тварини сприяють активному способу життя.

Незважаючи на це, вчені зазначили, що попередні подібні дослідження, які проводилися в США, показали, що тільки 27% американських собаківників виконують рекомендовані форми фізичної активності.

Пов'язано це з тим, що американці найчастіше заводять ті породи собак, які можуть гуляти самостійно, наприклад, у дворі власного будинку, і власникам можна не виходити на вулицю так часто.

Раніше вчені з'ясували, що в чоловічій бороді міститься більше мікробів, ніж у шерсті собак.