этот материал доступен на русском

Названо чотири звички, що призводять до раку

13:23, 12 червня 2019
Зарубіжні новини
3588 0
Ілюстрація REUTERS

Серед небезпечних звичок - пристрасть до гарячих страв і кави з ранку, пише MedikForum.

Гаряча їжа і напої. У людей, які мають звичку вживати гарячу їжу і напої, збільшується ймовірність захворіти на рак стравоходу та слизової оболонки порожнини рота. Експерти закликають не пити чай і не вживати страви, температура яких перевищує 60 градусів.

Ранкова кава. Під час смаження кавових зерен утворюються канцерогени, які здатні накопичуватися в організмі. Вживання двох і більше чашок кави на день на 41% підвищує ризик розвитку раку легенів навіть у некурців, - такого висновку дійшла Американська асоціація дослідників раку, проаналізувавши дані 1,2 мільйона осіб.

Читайте такожСотні голих жінок увійшли в море заради боротьби з раком (фото, відео)

М'ясо кожен день. Звичка їсти кожен день червоне м'ясо й особливо продукти його переробки, як показують дослідження, збільшують ризик передчасної смерті на 43% - у тому числі від онкологічних хвороб. Найбільш шкідливою речовиною в перероблених м'ясних продуктах вважається нітрат натрію – з нею вчені пов'язують у чотири рази вищий ризик виникнення раку шлунково-кишкового тракту.

Активність ночами. Недосипання і звичка спати до дуже пізнього часу сприяють недостатньому виробленню гормону мелатоніну, який відповідає за природні добові ритми людини. Саме з його нестачею багато дослідників пов'язують розвиток пухлинних процесів в організмі. Зокрема, на думку онкологів, брак гормону мелатоніну підвищує ризик захворювання на рак грудей.

Раніше вчені з'ясували, що статеве розмноження стало перевагою для різних видів, дозволивши їм захиститися від деяких видів раку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рак