Експерт радить зважуватися щодня / фото pxhere.com

Лікар-психотерапевт, що спеціалізується на харчовій поведінці, Михайло Гаврилов, вважає, що схуднути можна, змінивши звички, через які набирається вага.

Фахівець поділився порадами, які можуть допомогти досягти зниження ваги протягом місяця, повідомляє MedikForum.

Вести харчовий щоденник. У такий щоденник потрібно записувати абсолютно все, будь-який шматочок, з'їдений за день. Цей метод дозволяє людині усвідомити, що вона споживає занадто багато їжі, а також занадто багато їсть «сміттєвої» їжі. Ведення щоденника допомагає підходити до харчування обдумано.

Відео дня

Зважуватися. Експерт радить зважуватися щодня – вранці, одразу після пробудження. Регулярне зважування також відіграє роль дисциплінувального фактору в плані споживаних калорій. Вага може змінюватися в силу різних обставин, але, бачачи приріст другий тиждень, потрібно бити на сполох.

Читайте такожЗ'єднання явився браслет, який б'є є струмом власників-любителів шкідливої їжі (фото, відео)

Регулярно їсти овочі та корисні жири. Лікар радить щодня з'їдати 450-700 грамів некрохмалистих овочів та зелені. За його словами, клітковина, що міститься в них, активізує виведення з організму жирових молекул.

Що стосується корисних жирів, їхнє споживання стимулює роботу генів, що відповідають за розпад жирів, знижують потяг до жирної та солодкої їжі. Джерелами таких жирів є риба, горіхи, авокадо.

Відмовитися від їжі готового виробництва. Така їжа майже не містить корисних для організму речовин (вітамінів, мінералів, жирів, амінокислот), або містить їх у мінімальній кількості та у поєднанні зі штучними інгредієнтами. 

Звести кількість цукру до мінімуму. Щоб звикнути до зникнення солодощів зі щоденного раціону, організму необхідно 28 днів. За цей час відбувається повне оновлення смакових рецепторів, і звичний для людини потяг до всього солодкого зникає. Фахівець радить набратися терпіння і витримати, тобто замість солодкого - овочі, фрукти й натуральні молочні продукти. Якщо постійно дотримуватися цієї звички, вона закріпиться, а результатом стане довгоочікуване схуднення.