У США через куріння вейпа госпіталізували 14 підлітків / фото flickr.com/157551927@N08

11 підлітків в Іллінойсі та троє у Вісконсині були госпіталізовані через проблеми з диханням.

Лікарі припускають, що недуг міг бути викликаний курінням електронних сигарет - вейпів, передає Liga.net з посиланням на CNN.

Повідомляється, що деяких пацієнтів довелося підключити до апаратів штучної вентиляції легенів. Спочатку лікарі думали, що молоді люди постраждали від інфекції, однак клінічні аналізи цю версію не підтвердили.

Відео дня

Читайте такожПалити не кинете: вчені спростували міф про електронні сигарети

"Дослідження показали, що деякі складові курильних рідин для вейпів можуть містити небезпечні хімічні речовини, які здатні викликати захворювання легень і серцево-судинної системи", - заявили в Департаменті охорони здоров'я.

Медики заявляють, що схожі ситуації траплялися і раніше, проте з ростом популярності вейпів серед підлітків відмічається зростання кількості респіраторних захворювань.

Нагадаємо, учені з Великої Британії з'ясували, що пари від електронних сигарет активують в легеневих тканинах гени, пов'язані з окислювальним стресом. Окислювальний стрес (оксидативний стрес, від англ. oxidative stress) - це процес пошкодження клітини в результаті окислення.