Названі способи позбутися зайвої ваги без вправ / фото pixabay.com

Людям, які хочуть схуднути, але з якихось причин не можуть виділити час для фізичних вправ, варто знати про інші природні способи спалювання жиру.

Як показала низка досліджень, схуднути можна, збільшивши у раціоні кількість багатих на білок продуктів, передає RG.

Це не обов'язково м'ясо, птиця, риба. Як альтернатива підійдуть тофу, квасоля, горох, нут, горіхи, насіння чіа, гарбузове насіння, несолоний арахіс.

Відео дня

Читайте такожУчені з'ясували, чому люди набирають вагу з віком

Паралельно охочим схуднути слід, нарешті, відмовитися від солодких і підсолоджених напоїв. У тому числі й від енергетиків. Крім того, як показало більш раннє дослідження європейських фахівців, вживання штучно підсолоджених безалкогольних напоїв (нібито - дієтичних) пов'язане з підвищеним ризиком смерті від хвороб кровообігу та інших недуг.

Ще один спосіб - "переривчастий" режим харчування. Коли, наприклад, людина протягом восьми годин споживає добову норму калорій, а в інший час не їсть. Ще варіант - три дні на тиждень їсти 25% від добової потреби в калоріях. А в інші дні харчуватися у звичайному режимі, але без переїдання. У будь-якому випадку такий режим потребує консультації у фахівця.

Провокують сильний апетит й часті стреси.

"Високий рівень стресу у поєднанні з висококалорійними продуктами неминуче призводить до збільшення ваги й підвищеного ризику захворювань", - зазначили фахівці.

І п'яте правило для ефективного схуднення - хороший регулярний сон.