Небезпека олів'є криється в тому, що його інгредієнти можуть швидко зіпсуватися / gastronom.ru

Новий рік вже на порозі, а це означає, що господині задумалися про те, що ж приготувати й подати на святковий стіл. Звичайно ж, не обійдеться без салату олів'є.

Про те, чим може бути небезпечною ця вже традиційна для українців страва, розповість УНІАН, ґрунтуючись на рекомендаціях лікарів.

Читайте такожНазвано найбезпечніший алкогольний напій

Відео дня

Так, одразу варто наголосити, що небезпека олів'є криється в тому, що його інгредієнти можуть швидко зіпсуватися.

Щоб цього уникнути, радимо зберігати нарізані складові олів'є в окремих ємностях, а змішувати їх треба безпосередньо перед подачею на святковий стіл.

Пам'ятайте, що зберігати олів'є потрібно тільки в холодильнику. Крім того, не заправляйте його майонезом, робіть це тільки перед подачею на стіл.

Так, олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин при температурі від +2 до +6°, заправлений майонезом - 9-12 годин при температурі від -2 до +2°.

Важливо! Салат олів'є, який стоїть на столі при кімнатній температурі, повинен бути з'їдений протягом 3 годин. Тому краще підкладати на стіл невеликі порції протягом вечора.

Раніше лікарі попередили, що наварювати холодець на тиждень не варто. Краще зварити на день-два, але бути впевненим, що ви не отруїтеся. І то за умови, що ви правильно його приготували.