Порушення режиму харчування і несформований раціон впливають на розвиток різних захворювань, у тому числі шлунково-кишкового тракту.
Як розповіла ВМ дієтолог Олена Соломатіна, давно відомо, що прекрасним профілактичним засобом від хвороб шлунково-кишкового тракту є спеції.
"Як виявилося, деякі можуть не тільки позитивно впливати на загальний стан людського організму, але завдяки потужним антиоксидантним властивостям стануть профілактикою багатьох небезпечних захворювань", - зауважила лікар.
Читайте такожНазвано симптом раку печінки
Під час раку шлунка й інших онкозахворювань, додала фахівець, деякі спеції здатні полегшити стан пацієнта і прискорити одужання.
До числа таких спецій дієтолог віднесла імбир, який "допоможе при лікуванні раку шлунка". Розмарин і куркума, на думку Соломатіної, - "чудове джерело антиоксидантів".
У гострому червоному перці чилі містить капсаїцин, здатний полегшити біль, однак він може викликати опіки, тому приймати його варто обережно. У часнику міститься багато сірки, аргініну, олігосахаридів, флавоноїдів і селену.
При розладах шлунка, спазмах і діареї допомагає перцева м'ята.
Соломатіна розповіла й про користь ромашки: вона заспокоює і налагоджує сон, а чай з ромашки знімає спазми шлунка.
Раніше американські вчені з'ясували, що люди з помірною фізичною активністю менше схильні до розвитку раку.