Чим шкідливий плавлений сир / Скріншот

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла про шкоду плавленого сиру.

Цей продукт — звичайний сир, на який вплинули солями-плавителями — фосфатами. Про це експерт розповіла у коментарі ВМ.

За її словами, надмірне вживання плавленого сиру може призвести до того, що фосфати, які містяться в ньому, вступлять у взаємодію з організмом людини та почнуть вимивати кальцій.

Відео дня

Читайте такожЛікар розповіла, кому не можна їсти масло

Ще однією небезпекою плавленого сиру лікар назвала його високу калорійність. Тому їх не рекомендується вживати людям, що страждають від ожиріння або атеросклерозу.

Крім того, обмежити вживання цього продукту необхідно і тим, хто має проблеми з обміном речовин.

Також через підвищену кількість солі, що міститься в плавленому сирі, він протипоказаний при гіпертонії.

"Треба пам'ятати, що гострі, пряні сорти плавленого сиру містять підвищену кількість солі. А вона протипоказана при гіпертонії, пов'язаній, у свою чергу, з атеросклерозом. Я також рекомендую тим, у кого проблеми з кальцієм, замінити у своєму раціоні плавлений сир на звичайний твердий через вже згадані мною фосфати. Обережно ставитися до кількості плавленого сиру, який з'їдається, слід, якщо є порушення в роботі нирок або обмін сечової кислоти", - підсумувала Соломатіна.

Раніше лікарі попередили, що наварювати холодець на тиждень не варто. Краще зварити на день-два, але бути впевненим, що ви не отруїтеся. І то за умови, що ви правильно його приготували.