Ілюстрація / REUTERS

У Китаї різко зросла кількість нових заражень вірусом: станом на 20 січня медики зареєстрували вже 198 підтверджених випадків інфікування.

Як повідомляє DW, загадкове захворювання забрало життя вже трьох людей, заявили в муніципальному комітеті з охорони здоров'я в місті Ухань, де вперше був зафіксований новий вірус.

Зараз 25 людей, що заразилися вірусом, вже виписані з лікарні, ще 170 знаходяться на лікуванні. Стан 35 пацієнтів оцінюється як важкий, 9 осіб перебувають у критичному стані. Ще 126 пацієнтів заразилися легкою формою захворювання.

Відео дня

У свою чергу, випадки захворювання вперше були виявлені за межами Уханя. Відомо про двох заражених жителів Пекіна, також захворювання діагностували у одного жителя Шеньчженя. Усі вони раніше побували в Ухані.

Читайте такожВірусна пневмонія докотилася до Японії (відео)

До 19 січня влада Китаю повідомляла лише про 60 підтверджених випадків зараження новим вірусом. Однак дослідники Центру глобального аналізу інфекційних захворювань MRC при Імперському коледжі Лондона вважають, що число людей, що заразилися цим вірусом, вже перевищує 1700 осіб.

Про вірус відомо, що він належить до групи коронавірусів і провокує у інфікованих людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим китайським вірусом були пов'язані з оптовим ринком морепродуктів в місті Ухань. Крім білух та інших морських ссавців на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією деяких ЗМІ, продавалися також кажани, кури, кролики та змії. Один із цих видів, швидше за все, і став джерелом зараження.

Поки органи охорони здоров'я КНР не зафіксували жодного випадку передачі цього вірусу від людини до людини. Однак у британських епідеміологів немає впевненості в тому, що передача вірусу від тварини до людини і надалі залишиться єдиним способом зараження.