Либерийские медики готовятся убрать с улицы тело умершего от лихорадки Эбола, Либерия, 17 августа 2014 года / REUTERS

Про це заявив спецпредставник генерального секретаря ООН по боротьбі з вірусом Ебола Девід Набарро, повідомляє РІА «Новости».

"Залежить від подальшого розвитку лихоманки, але ґрунтуючись на нинішніх оцінках її розвитку, нам необхідно 150-200 мільйонів доларів. Це дозволить ВООЗ та іншим організаціям завершити роботу", - заявив Набарро.

«Гроші необхідні для того, щоб покласти край лихоманці до кінця року", - зазначив спецпредставник генерального секретаря ООН. Він також заявив, що "ми звертаємося з проханням мобілізувати останні необхідні кошти".

Відео дня

Читайте такожВООЗ: кількість заражених вірусом Ебола в Західній Африці наближається до 27 тисяч осіб

Як повідомляв УНІАН, всього з початку епідемії в Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне від хвороби померли 11 тис. 117 осіб, 26 тис. 885 - заразилися. У Ліберії число жертв становить 4 тис. 806 осіб, інфікованих - 10 тис. 666. У Сьєрра-Леоне померли менше - 3 тис. 906, але заразилися вірусом більше, ніж у будь-якій іншій країні - 12 тис. 593 людини. У Гвінеї інфікованих та померлих істотно менше, ніж у цих двох державах, - 3 тис. 626 і 2 тис. 405 відповідно.

Читайте такожВчені знайшли, де в тілі людини може ховатися вірус Ебола

Випадки захворювання зафіксовані також в Малі, Нігерії, Сенегалі, Іспанії, Великобританії та США. Тим не менш, в більшості цих країн число інфікованих не перевищує 10 осіб. Виняток становить Нігерія, де заразилися 20 осіб і вісім загинули.