Ілюстрація REUTERS

У Росії виявлено перших двох людей, заражених новим коронавірусом.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомила віце-прем'єр-міністр Росії Тетяна Голікова.

«Службами Росспоживнагляду на території РФ виявлено двох хворих на новий коронавірус - у Забайкальському краї та Тюменській області. Вони перебувають під жорстким наглядом, ізольовані, їм надається необхідна допомога. Обидва - громадяни Китаю», - сказала Голікова.

Відео дня

За її словами, стан двох хворих стабільний, без клінічних проявів і без температури.

Читайте такожУкраїнка з Уханя розповіла про ситуацію в епіцентрі коронавірусу

Вона запевнила, що ризику подальшого поширення коронавірусу в РФ на сьогодні немає.

Як повідомила Голікова, ухвалено рішення почати евакуацію росіян із китайської провінції Хубей. За її словами, після евакуації росіяни будуть поміщені в карантин на 14 днів. При цьому уряд вирішив призупинити видачу громадянам Китаю робочих віз до Росії.

Крім того, заявила Голікова, ухвалено рішення про закриття з 1 лютого всіх авіанапрямків із Китаєм, крім рейсів «Аерофлоту» до Пекіна, Шанхая, Гуанчжоу та Гонконгу.

Також Росія закриває кордон із Монголією через коронавірус, додала вона.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За інформацією МОЗ, станом на 31 січня у світі зареєстровано 9 тис. 776 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 213 з яких летальні.

У МОЗ наголосили, що в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.