Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я Сінгапуру повідомило про нові два випадки інфікування коронавірусом з китайського Уханя.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Читайте такожУбивчий коронавірус: у Китаї почнуть знезаражувати гроші

Відео дня

Зазначається, що зараження коронавірусом підтвердили в однорічної дитини. Малюк перебував в Ухані, звідки його разом із групою сінгапурців евакуювали 9 лютого. На той момент у дитини не було жодних симптомів коронавірусу. Після повернення до країни малюка помістили на карантин. Наразі він перебуває в ізоляторі дитячої лікарні.

Другий інфікований 35-річний житель Сінгапура, який у Китаї не був. У цьому випадку коронавірус передався від людини до людини. Інфікований перебуває в ізоляторі в Національному центрі інфекційних захворювань.

У сінгапурському міністерстві додали, що загалом у країні інфіковано 77 осіб. Зокрема, четверо перебувають у критичному стані. Одужали 24 людини, ще понад 2300 осіб перебувають на карантині. 

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу. ВООЗ дала новому вірусу офіційна назва Covid-19.

Станом на ранок 17 лютого у Китаї зафіксовано 70 548 підтверджених випадків зараження коронавірусом COVID-19, від хвороби померли 1770 осіб.