Ілюстрація / REUTERS

Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників схвалив заборону на споживання в їжу та незаконну торгівлю дикими тваринами, які вважаються ймовірним джерелом коронавірусу.

Законодавчий орган Китаю прийняв це рішення, щоб "захистити громадське здоров’я та екологічну безпеку", пише НВ з посиланням на CNN.

Цей крок спрямований на те, щоб "повністю заборонити поїдання диких тварин", а також "боротися з незаконною торгівлею дикими тваринами".

Відео дня

Використання диких тварин в наукових дослідженнях, медицині та на виставках тепер вимагає "суворої перевірки і схвалення" наглядового відомства.

Читайте такожПовідомляється про створення вакцини проти китайського коронавірусу

Влада Китаю з 26 січня призупинила торгівлю дикими тваринами в спробі зупинити поширення коронавірусу.

Китайські вчені спочатку припускали, що джерелом зараження були кажани, які незаконно продавалися на ринку в Ухані, який став епіцентром поширення COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 24 лютого в Китаї підтверджені 77 150 випадків зараження коронавірусом Covid-19, смертельний результат зафіксований у 2 592 випадків.

Тим часом, в Італії зафіксовано п'яту смерть від коронавірусу з Китаю. На даний момент у країні офіційно зафіксовано 219 випадків зараження.