Ілюстрація REUTERS

Кількість жертв нового коронавірусу в Китаї збільшилася до 2 715 людей.

Про це повідомив Державний комітет з питань гігієни та охорони здоров’я КНР.

Читайте такожУ Китаї запідозрили, що COVID-19 можуть поширювати навіть ті, хто вже одужав

Відео дня

Згідно з останніми даними із 31 провінції КНР, загалом підтверджено 78 064 випадків захворювання на коронавірус. Вилікувалися від вірусу 29 745 осіб.

За минулу добу виявлено 406 нових випадків захворювання, 401 із них – у провінції Хубей, яка є епіцентром поширення коронавірусу COVID-19. Всі 52 летальні випадки також зареєстровані в Хубеї.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу.

Інфікованих коронавірусом виявлено в низці країн. Найбільше випадків захворювання COVID-19 зафіксовано у Китаї, останніми днями коронавірус активно поширюється у Південній Кореї та Італії. Напередодні перший випадок коронавірусу із Китаю зареєстрували в Алжирі.