Грузія починає боротьбу з коронавірусом / sputnik-georgia.ru

У Грузії зафіксували перший випадок смертельного коронавірусу з Китаю.

Як повідомляє портал "Грузия Online", про це заявила на спеціальному брифінгу міністр охорони здоров'я і соціального захисту Катерина Тікарадзе.

Вона зазначила, що вірус виявили у 50-річного громадянина Грузії, який прибув з Ірану через Азербайджан. В даний час він поміщений в інфекційну лікарню. Його стан оцінюється як задовільний.

Уряд, за словами чиновниці, робить все, щоб перешкодити початку епідемії в Грузії.

"Хочу повідомити, що на кордоні громадянин був перевірений нашими прикордонниками, які були повністю екіпіровані відповідним чином. Оскільки їх здоров'я для нас дуже важливе. Вони виконують всі наші доручення. Це знижує ризик їх захворювання, але, попри це, ми зараз здійснюємо контроль і наших митників і вони будуть переведені в карантинний простір", - розповіла міністр.

За словами глави МОЗ Грузії, приводу для паніки в країні немає.

Читайте такожЛитва переходити на режим екстремальної ситуації через коронавірус у Європі

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 26 лютого у світі зареєстровано 81 тисячу 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 762 - летальні, одужали вже 30 тис. 109 осіб.