Який вік найнебезпечніший для чоловіків і жінок / фото УНІАН

Група вчених з Фінляндії та США провела спільний експеримент і з'ясувала, досягнення якого віку несе найбільшу небезпеку для кожного з полів.

Для цього експерти проаналізували численні історії хвороб і порівняли їх зі статистикою смертності від найбільш серйозних захворювань, до яких відносяться й серцево-судинні, пише MedikForum.

Читайте такожДієтологи назвали 5 причин починати день з вівсянки

Відео дня

В результаті вчені дійшли висновку, що для чоловічого здоров'я найбільш небезпечне досягнення 40-річного віку. Тим, хто відзначив 40-річний ювілей, медики радять відмовитися від шкідливих звичок, переглянути раціон харчування і зайнятися фізичними вправами.

Що стосується жінок, то «небезпечний» вік у них настає набагато раніше — після 30 років. Саме в цей час у жіночому організмі починають відбуватися перші зміни.

Лікарі рекомендують жінкам уникати стресових ситуацій та уважніше прислухатися до змін, що відбуваються в їхньому організмі.

Раніше американські вчені назвали новий спосіб жити довше. Як показали їхні дослідження, контроль за кров'яним тиском здатний продовжити життя на три роки.