REUTERS

В Албанії від коронавірусу померла жінка, яка дев'ять днів тому повернулася з Італії.

Це перша смерть від цього захворювання, яку зафіксували на Балканах, передає "Радіо Свобода".

Найбільше хворих в регіоні на сьогодні у Словенії - 47. Більшість з цих людей перебували в сусідніх Італії та Швейцарії. У Хорватії вже підтвердили 16 випадків інфікування, відсьогодні там запровадили 14-денний карантин для іноземців, що прибувають до країни. Попри відсутність офіційної заборони, у Хорватії вже перенесли низку концертів та театральних вистав.

Відео дня

Читайте такожУ Чехії водій Uber, хворий коронавірусом, три дні перевозив пасажирів

12 випадків захворювання коронавірусом зареєстровано у Сербії, одна людина знаходиться у важкому стані. Влада країни заборонила агітаційні кампанії в закритому приміщенні (парламентські і муніципальні вибори в країні призначені на 26 квітня – ред.). За рішенням уряду, до Сербії не пустили 50 іноземців, які їхали з Італії до третіх країн. Громадянам, які повертаються з-за кордону, рекомендують 14 днів самоізоляції. Для мігрантів, які прибувають з країн Близького Сходу, передбачений двотижневий карантин відразу після перетину кордону.

У Боснії і Герцеговині зафіксували 7 випадків захворювання. Влада вирішила закрити школи й виші на два тижні.

У Північній Македонії, де також виявлено 7 випадків інфікування коронавірусом, тимчасово закрили всі навчальні заклади, рішенням уряду обмежене проведення масових заходів з участю понад 200 осіб.

Читайте такожКількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 119 тисяч осіб

У Чорногорії й Косові, згідно з офіційними даними, досі не зареєстровані випадки коронавірусу. Чорногорський уряд тимчасово заборонив громадянам їхати до Італії та ще кількох країн, де найбільш поширений коронавірус.