ВООЗ визнала, що в світі вирує пандемія / Ілюстрація REUTERS

Ситуацію з коронавірусом COVID-19 на сьогодні можна оцінити як пандемію, заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Читайте такожКарантин в Україні 2020: останні новини станом на 11 березня (онлайн)

Про це повідомляється в Twitter ВООЗ. Гебреєсус дав брифінг, присвячений ситуації.

«Ми глибоко стурбовані як тривожними рівнями поширення і тяжкості, так і тривожними рівнями бездіяльності», - зазначив голова організації, говорячи про епідемію коронавірусу і глобальну реакцію на неї.

В організації зазначили, що за минулі два тижні число встановлених випадків зараження за межами Китаю зросло у 13 разів, а число потерпілих від нього країн потроїлось. На сьогодні вірусом заражені 118 тисяч людей, 4291 людина загинула.

Гебреєсус зазначив, що всі країни світу мають знайти баланс між охороною здоров'я, мінімізацією негативних економічних і соціальних наслідків ситуації, а також повагою до прав людини.

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавіруса COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За минулі три місяці вірус вирвався за межі Китаю, число хворих перевищило 100 тисяч людей. В Україні на сьогодні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок захворювання коронавірусом.

Проте, з 12 березня в Україні оголошено загальнонаціональний карантин.