REUTERS

У Німеччині заборонили збиратися групами більше двох осіб через пандемію коронавірусу.

Як повідомляє Deutsche Welle, федеральний уряд Німеччини спільно з керівництвом 16 федеральних земель країни ухвалили жорсткі обмеження суспільного життя з метою призупинити подальше поширення коронавірусу Sars-CoV-2 в країні.

Відео дня

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час телефонної конференції між канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем'єр-міністрами всіх федеральних земель.

Влада Німеччини очікує, що жителі країни зведуть до абсолютного мінімуму соціальні контакти. Так, згідно з ухваленими обмеженнями, зокрема, забороняється збиратися у громадських місцях більше ніж двом особам. Винятки передбачено лише для членів сімей та осіб, що проживають у одному помешканні.

Крім того, у громадських місцях громадянам необхідно дотримуватися мінімальної відстані одне від одного у 1,5 м, а краще два метри.

Читайте такожКоронавірус у Німеччині: кількість інфікованих перевищила 20 тисяч

Канцлер ФРН також назвала "неприйнятними" колективні святкування надворі чи в помешканнях.

Водночас жителям ФРН дозволятиметься виходити на вулицю, щоб здійснити покупки в магазинах, аптеках, відвідати лікаря, добратися до роботи, займатися спортом на відкритому повітрі тощо.

Крім того, Меркель повідомила, що під час наради з керівниками федеральних земель було узгоджено закриття низки закладів, що представляють насамперед сферу послуг. Йдеться про косметичні салони, перукарні, тату-салони тощо. Так само будуть закритими для обслуговування клієнтів на місці кав'ярні, ресторани, закусочні та інші заклади харчування. Утім, їжу й напої можна буде купувати на винос або з можливістю доставки.

Меркель наголосила, що ці заходи триватимуть щонайменше два тижні.

Раніше прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Армін Лашет повідомив, що ці обмеження можуть тривати навіть до завершення Великодніх канікул, тобто до 20 квітня.

Читайте такожМеркель заскочили в супермаркеті з вином, солінням і туалетним папером (фото)

Крім того, Лашет наголосив, що навіть за найменші порушення цих заборон передбачаються штрафи обсягом до 25 тисяч євро. "Ідеться про життя та смерть", - зазначив посадовець.

Як повідомляв УНІАН, Меркель відправляється на домашній карантин, бо днями контактувала з лікарем, у якого згодом було виявлено коронавірус. Загальна кількість заражених у ФРН, за офіційними даними, становить 18,6 тис. Від наслідків коронавірусу померли 55 людей.

Читайте також: