
На здоров'я серця негативно впливає й регулярне вживання низки продуктів.
Такого висновку дійшов фахівець Центру серцево-судинних захворювань у Барселоні Пабло Канепа, пише видання La Vanguardia.
Він нагадав, що для захисту серця і судин від захворювань потрібно зробити акцент на споживанні фруктів, овочів, круп, насіння, бобових, риби та оливкової олії.
Читайте такожНазвано небезпеку прийому їжі після 18:00
А ось червоне м'ясо слід вживати не частіше трьох разів на тиждень, тому що в ньому міститься багато шкідливих насичених жирів.
Також кардіолог радить відмовитися від магазинної випічки та готової піци із супермаркетів - ці продукти - чемпіони за вмістом трансжирів.
Крім того, він рекомендує поступово відмовитися від занадто солоної їжі.
За словами лікаря, найбільш небажаний для серця молочний продукт — масло.
Шкідливими напоями для серця він назвав усі алкогольні, енергетичні та солодкі газовані.
Раніше експерти пояснили, коли категорично не можна їсти картоплю.