Ілюстрація / REUTERS

Сполучені Штати мають потенціал стати новим епіцентром пандемії коронавірусу через "дуже велике прискорення" інфекції на території країни.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), передає Reuters.

Читайте такожВперше: у пацієнта з Ісландії знайшли відразу два штами коронавірусу

Відео дня

Вірусом COVID-19 заразилися вже понад 42 000 людей у ​​Сполучених Штатах.

За останні 24 години 85 відсотків нових випадків у всьому світі були з Європи та США, заявила журналістам у вівторок, 24 березня, речниця ВООЗ Маргарет Гарріс. З них 40 відсотків були зі США.

На запитання, чи можуть Сполучені Штати стати новим епіцентром, вона сказала: «Зараз ми спостерігаємо дуже велике прискорення щодо випадків у США, тож у неї є такий потенціал. Ми поки не можемо сказати, що це так, але вони мають такий потенціал».

"... У них (Сполучених Штатів Америки – ред.) дуже великий спалах і спалах, інтенсивність якого зростає", – додала Гарріс.

Наразі Італія є ​​найбільш постраждалою від нового коронавірусу країною з найбільшою кількістю загиблих, хоча смертність там останнім часом почала сповільнюватися.

На запитання про потенційний переломний момент в Італії, Гарріс сказала: "Там є проблиск надії. В останні два дні ми спостерігали все менше нових випадків і смертей в Італії". При цьому вона додала, що поки «дуже, дуже рано» казати про переломний момент.