Ілюстрація / REUTERS

У п'ятницю,10 квітня, материковий Китай повідомив про ще 42 інфікованих коронавірусом.

Як повідомляє Національна комісію з охорони здоров'я Китаю, більшість, а саме 38 новоспечених пацієнтів, нещодавно прибула з-за кордону. Ще четверо людей заразилися всередині країни, пише ТСН з посиланням на CNBC.

За добу від ускладнень нового типу коронавірусу в країні помер один хворий.

Відео дня

Окремо в КНР прозвітували про ще 47 безсимптомних випадків. Загалом під медичним спостереженням зараз перебувають 1 097 пацієнтів, у яких підтвердили новий тип коронавірусу попри відсутність симптомів.

Читайте також"Без температури і кашлю": лікарка повідомила про "абсолютно нетиповий" випадок коронавірусу в Україні

Нагадаємо, що китайський уряд неодноразово переглядав свою методологію підрахунків випадків зараження коронавірусом, протягом декількох тижнів виключаючи людей, у яких попри підтверджений COVID-19 немає симптомів захворювання. Лише з 1 квітня Китай почав додавати їх до загальної суми.

Загалом від початку спалаху в країні на COVID-19 захворіли 81 907 людей. Із них 3 336 пацієнтів померли, тоді як понад 77 тисяч вже одужали та виписалися з медзакладів.

Тим часом влада Китаю зняла заборону на виїзд з багатомільйонного міста Ухань, де було зафіксовано перший випадок зараження новим коронавірусом та звідки почалося стрімке поширення інфекції. Місто вже залишили понад 65 тисяч людей. Раніше у провінції Хубей відновили авіаперельоти, а в Ухані закрили побудовану за 10 днів модульну лікарню, призначену для лікування пацієнтів, хворих коронавірусом.

Читайте також: