Південна Корея поступово знімає карантин / REUTERS

У Південній Кореї уряд у рамках боротьби з епідемією продовжить вживати заходів щодо соціального дистанціювання до початку травня, але значно пом'якшить обмеження.

Читайте такожУ Сеулі поїзд з трьома сотнями пасажирів, зійшов з рейок

Як повідомляє Yonhap News, прем'єр-міністр країни Чон Се Гюн повідомив, що практика дотримання соціальної дистанції в громадських місцях, щоденної дезінфекції та обов'язкового носіння масок буде підтримуватися щонайменше до 5 травня.

Відео дня

Але розпорядження про призупинення роботи церков, барів, спорт-залів і шкіл екстерну будуть скасовані на умовах суворого дотримання такими закладами карантинних правил. Крім того, уряд дозволить проведення важливих кваліфікаційних тестів та іспитів.

«З точки зору карантину найбезпечніше продовжувати соціальне дистанціювання високої інтенсивності, але на практиці це не так вже й просто. Ми маємо знайти золоту середину», - пояснив прем'єр.

Він також додав, що громадські території під відкритим небом, такі як рекреаційні ліси, можуть бути відкриті, а заняття спортом під відкритим небом – відновлені з певними обмеженнями, відповідно до вимог карантину.

Читайте також: