спорт брак / Фото: lady.mail.ru

Дослідники з університету Манчестера запропонували свій оригінальний спосіб боротьби з психозом, який точно не зіпсує пацієнту фігуру – фізичні вправи, пише Здоров'я.

Подібна методика особливо рекомендована молодим людям, які вперше стикнулися з психічним розладом. Вчені вважають, що раніше людина встановить для себе правильний режим тренування, то швидше увійде в потрібний режим і забезпечить собі хороші шанси на довгострокове фізичне і психічне здоров'я. Новий метод лікування психозу вже протестований на 31 хворого у віці 18-35 років.

Читайте такожОжирінням можна заразитися, встановили вчені

Відео дня

За участю самих пацієнтів для кожного був розроблений індивідуальний план занять. Це ще один важливий психологічний момент – особистий внесок пацієнта в складанні програми лікування підвищує його мотивацію і націленість на успіх. Про це свідчать результати пілотного дослідження: учасники перевиконали план тренувань, намічений вченими, схудли і стали відчувати себе значно краще. Проведений психологічний тест показав, що у них зменшилася вираженість клінічних симптомів захворювання.