Про користь броколі дієтологи говорили давно. Проте до недавнього часу вони не уточнювали, як саме треба готувати овоч, щоб він зберігав свої корисні властивості. Співробітники Університету Ілінойса провели дослідження і з`ясували: дійсно, спосіб приготування безпосередньо впливає на ефективність броколі з погляду боротьби з раком. Отже, для профілактики онкологічних захворювань в тиждень необхідно споживати від трьох до п`яти порцій овоча. Весь секрет ховається у ферменті, який бореться із запаленнями. При цьому варіння знищує фермент. Порошкові ж екстракти не працюють, адже в них немає необхідних захисних ферментів.

Дослідники заявляють: головне, не переварювати овоч. Достатньо двох-трьох хвилин термічної обробки.

medkarta.com

Відео дня