Цукор допомагає засвоювати корисні речовини, що містяться в чаї.
Зелений чай корисніше пити з цукром, пише medicinform.net. Виявляється, цукор допомагає організму краще засвоювати антиоксиданти, що містяться в чаї - катехіни, які захищають від раку, діабету, інсульту і серцевих захворювань.
Раніше вважалося, що додавання цукру в зелений чай значно знижує корисні властивості напою. Однак у ході нових експериментів вчені виявили абсолютно протилежний ефект: «шкідливий» цукор в комплексі із зеленим чаєм стає корисним.
Чай, в який доданий цукор, в 3 рази збільшує інтенсивність всмоктування катехінів, що знаходяться в ньому. Дієтологи також рекомендують всіляко «насичувати» зелений чай - крім цукру додавати в нього лимон або інші фрукти, щоб засвоювання катехінів відбувалося інтенсивніше.