Про це повідомив глава Федеральної служби РФ з контролю за оборотом наркотиківВіктор Іванов на експертній зустрічі із зарубіжними колегами, присвяченій декриміналізації молодіжного середовища.

"На сьогодні в Росії не менше 3 млн переважно молодих громадян регулярно вживають наркотики, а щорічний економічний збиток складає до 3% від ВВП, тобто суму в 50 млрд доларів", - сказав Іванов, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Він підкреслив, що детальне вивчення економічних наслідків наркоманії представлено в новій доповіді Міжнародного комітету з контролю над наркотиками ООН.

Відео дня

"Експерти в доповіді показують, що кожен долар, вкладений в реабілітацію, принесе прибуток в розмірі від 4 до 12 доларів за рахунок скорочення витрат, пов'язаних зі злочинністю і медичною допомогою", - сказав глава відомства.

На його думку, без організації потужної національної системи реабілітації неможливо ставити завдання кардинального зниження рівня наркоманії, а в перспективі - і ліквідації наркоманії як руйнівного соціально - культурного феномену всіх розвинених суспільств.