Імунолог спрогнозував нові пандемії / фото REUTERS

Світу слід готуватися до нових пандемій.

Таку думку в інтерв'ю "Українській правді" висловив імунолог з США Янко Ніколіч-Жуґіч. Він зазначив, що глобальні спалахи нових хвороб пов'язані зі спробою людей колонізувати і окультурити нові території. 

Читайте такожКількість хворих на коронавірус у світі перевищила 90 мільйонів

Відео дня

"Поки людство продовжує вторгнення на нові території зі спробами насильно колонізувати та окультурити їх, ми матимемо справу з небезпекою і небаченими раніше вірусами. Чи можемо ми залишити їх у спокої? Це складне питання, на яке у мене немає розумної відповіді. Тому час готуватися до нових пандемій", - сказав медик.

Нові штами коронавірусу COVID-19

  • 19 грудня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні та на південному сході Англії з неділі запроваджується новий, четвертий рівень обмежень через появу штаму коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Це фактично означає повний локдаун.
  • Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами Джонсона, він може бути набагато небезпечнішим за відомий вченим варіант.
  • У Міністерстві охорони здоров'я України зазначили, що поява нового варіанту коронавірусу очікувана і не є приводом для занепокоєння.
  • Лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що в Україні вже є випадок інфікування новим штамом мутованого коронавірусу. За його словами, Україна не має можливості ідентифікувати цей вірус у масовому тестуванні. Але люди, у яких є страховка в країнах ЄС, можуть визначити вже мутований вірус. І завдяки тому, що у його пацієнта чеські медики виявили новий штам, йому вдалося підтвердити, що на Закарпатті вже є випадки інфікування новим варіантом вірусу.
  • 10 січня Міністерство охорони здоров'я Японії повідомило про виявлення в країні нового варіанту коронавірусу.