Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп надіслав Всесвітній організації охорони здоров’я лист-ультиматум і пригрозив повністю припинити її фінансування через погану роботу в умовах пандемії.

Про це пише Громадське з посиланням на BBC.

Організації президент дав 30-денний термін, аби та «суттєво покращила ситуацію». В іншому випадку, каже Трамп, ВООЗ ризикує втратити мільйони доларів фінансування та членство США загалом.

Відео дня

BBC також пише, що перед цим 18 травня Трамп також назвав ВООЗ «маріонеткою Китаю». Він вважає, що дії і бездіяльність організації «допомогли дезінформації Китаю про коронавірус». Глава Білого дому вважає, що, ймовірно, це призвело до більш масштабного спалаху інфекції, ніж він міг би бути. 

Читайте такожВООЗ заявила, що Китай не допускає її до розслідування про походження коронавірусу

Раніше Трамп звинувачував ВООЗ у «китаєцентризмі» й приховуванні інформації про новий вірус на користь Пекіна, після чого призупинив фінансування Організації. Пізніше президент США заявив, що Китай прагне завадити йому переобратися на другий термін у листопаді 2020 року.

Своєю чергою, Китай звинувачував адміністрацію Трампа в намаганні відвернути увагу від власних внутрішніх проблем, викликаних коронавірусною кризою. Речник китайського міністерства оборони також говорив, що насправді SARS-CoV-2 виник у США.