Біолог прогнозує повторні зараження через новий тип коронавірусу

Крім того, на думку біолога, нова мутація може позначитися на ефективності вакцин.

Новий тип коронавірусу призведе до зниження ефективності вакцин. Крім того, перехворілі на COVID-19 можуть виявитися незахищеними від нової мутації коронавірусу.

Читайте такожНайгірші часи пандемії COVID-19 ще попереду - головний інфекціоніст СШАПро це заявила професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона Анча Баранова. "Вони можуть виявитися не повністю захищеними від повторного зараження — кому як пощастить. Залежно від типу антитіл, які напрацювалися в їхній крові», - сказала Баранова "РИА Новости"»

На думку біолога, нова мутація може позначитися на ефективності вакцин, але «не чорно-білим чином». Професор припустила, що вона може знизитися на кілька відсотків.

"Припустимо, стане в середньому по популяції не 99% захисту, а 91%. Нічого страшного. Ми і так знаємо, що вакцина теж не вічна", - додала Баранова.

Новий тип коронавірусу: що відомо

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон раніше повідомив, що новий варіант коронавірусу на 70% більш заразний. Після цього десятки країн припинили авіасполучення з Великобританією. Однак перші випадки зараження новим видом коронавірусу вже є виявлені в багатьох країнах.