Ілюстрація REUTERS

В Японії виявили п'ять випадків інфікування новим штамом коронавірусу з Великої Британії.

Про це повідомляє The Japan Times.

"П’ятеро людей, які повернулися до Японії з Великої Британії, пройшли позитивний тест на мутовану форму COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЩе одна країна підтвердила нову мутацію коронавірусу

Інфіковані нових штамом коронавірусу перебувають на карантині, проводиться робота щодо підтвердження шляхів зараження та встановлення контакних осіб.

Загалом у країні за добу зафіксовано рекордні 3 тис. 748 випадків захворювання на COVID-19, це третій день поспіль з показниками понад 3 тисячі.

Також у п'ятницю країна повідомила про 42 нових випадки смерті від коронавірусу.

Новий штам коронавірусу: що відомо

  • 19 грудня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні і на південному сході Англії з 20 грудня запроваджено новий, четвертий рівень обмежень через появу штаму коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Це фактично означає повний локдаун. Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великої Британії, Данії, Нідерландів та Австралії, де вже зафіксовані випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • 23 грудня міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок заявив, що в країні виявлено ще один новий різновид коронавірусу в двох осіб, які приїхали з Південної Африки протягом останніх кількох тижнів. За його словами, цей варіант викликає велике занепокоєння, оскільки він більш заразний, ніж виявлений раніше новий штам VUI-202012/01.