ВООЗ скликає позачергове засідання через новий вид коронавірусу

Коли саме пройде нарада поки невідомо.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) збереться на нараду, щоб обговорити стратегії протидії новому, більш заразному штаму коронавірусу, який виявили у Великобританії.

Читайте такожУ Великій Британії виявили новий різновид коронавірусу: може бути заразнішим на 70%Про це заявив глава ВООЗ в Європі Ханс Клюге. При цьому дати зустрічі він не назвав.

"Обмеження поїздок для стримування поширення є правильним кроком, поки у нас не буде більш точної інформації. Однак шляхи забезпечення товарами першої необхідності населення мають бути відкритими", - написав Клюге в Twitter, закликавши до посилення профілактичних заходів.

Крім цього, ВООЗ закликає не панікувати через новий штам коронавірусу. Там заявили, що це певний етап розвитку вірусу, і похвалили Британію за виявлення мутації, передає ТСН.

У заяві ВООЗ повторила, що поки недостатньо інформації, щоб визначити, чи може новий штам вплинути на ефективність вакцини.

Новий вид коронавірус: що відомо

19 грудня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні і на південному сході Англії з 20 грудня вводиться новий, четвертий рівень обмежень через появу штаму коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Це насправді означає повний локдаун.

Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами Джонсона, він може бути набагато небезпечнішим ніж відомий вченим варіант.

20 грудня Бельгія, Нідерланди, Італія, Австрія і Німеччина тимчасово скасували всі авіарейси з Великобританії.