Як перестати заїдати стрес / фото ua.depositphotos.com

Війна в Україні викликає паніку, тривогу і страх практично у всіх жителів країни. Багато людей мають шкідливу звичку "заїдати" стрес їжею, що призводить до проблем зі шлунком і набору зайвої ваги. УНІАН назвав кілька способів боротьби з емоційним переїданням.

Їжте повноцінно і уважно

Щоб не хотілося їсти в перервах між прийомами їжі, ці прийоми повинні бути повноцінними. Приділіть на їжу хоча б 20 хвилин, їжте повільно і вдумливо. Зосередьтеся на смаку їжі і повільно її пережовуйте. 

Балуйте себе

Забудьте про строгі дієти і категоричні заборони. Чим суворішою буде ваша дієта, тим вище ймовірність нервового зриву. Дозволяйте себе іноді з'їдати щось невелике і ласе. Якщо дуже хочеться солодкого - з'їжте цукерку або печиво після прийому їжі. Така маленька приємність не сильно вплине на фігуру, але зменшить ймовірність зриву на торт серед ночі.

Відео дня

Підготуйте легкий перекус

Якщо мозок терміново вимагає щось пожувати і ви не можете втриматися, то принаймні зробіть цей перекус менш калорійним. Підготуйте нарізані скибочки яблук, часточки мандарин, парочку сухофруктів або невелику склянку йогурту. У моменти сильного стресу беріть їжу з цих припасів.

Відволікайтеся

Нервове переїдання пов'язане лише з емоціями, а не з реальним голодом. Якщо відчуваєте позив до перекусу, спробуйте відволіктися на інше заняття: книгу, фільм, прогулянку, хобі.

Сховайте ласощі подалі

Приберіть з очей вазочки з цукерками і печивом, шоколадки та інші смаколики. Сховайте їх в більш недоступні місця, наприклад у високу шафу, куди потрібно залазити на стілець.

Вас також можуть зацікавити новини: