Фінський психолог розповів, як стати щасливим / фото ua.depositphotos.com

Фінський дослідник психології Френк Мартела розповів про три основні принципи, які сприяють щастю.

Мартела пояснив, чому вони такі важливі і як включити їх у повсякденне життя, пише CNBC.

  • Сильне почуття спільності та спорідненості;
  • Робити добрі справи для інших людей;
  • Знайти для себе чітку мету.

"Наявність людей, які піклуються про вас і про яких ви дбаєте, робить людей щасливими", - сказав Мартела. Дослідження показують, що люди можуть знайти щастя, проводячи час з друзями або рідними.

Відео дня

Що стосується добрих справ для інших людей, дослідження, проведене Університетом штату Огайо в 2023 році серед 122 осіб з тривогою, депресією і стресом, показало, що добрі справи по відношенню до інших дають їм більше почуття задоволення життям і щастя. Це можуть бути невеликі дії, наприклад, сказати комусь, що вони сьогодні чудово виглядають, або більші, наприклад, допомогти колезі з проектом або придбати подарунок для коханої людини.

Знайти "ціль" може бути найважчим із трьох. Якщо ви не впевнені в цьому, складіть список речей, які роблять вас щасливими. Наприклад, за словами Монтели, сильна цілеспрямованість також допомагає легше переносити погані умови. "Насправді, зосередження уваги на зміні поганих умов є одним з очевидних джерел мети, яка може надихнути людину і допомогти знайти сенс в її нинішній ситуації", - пояснив психолог.

Інші матеріали з психологічними порадами 

Багато представників сучасного покоління ще до подолання реальних "труднощів" заздалегідь налякані їх "складністю". Як вийти з цього стану і почати щось змінювати? Розповідаємо. Також буде цікаво дізнатися про те, як легко розпізнати брехуна. Названо моделі поведінки такої людини.

Вас також можуть зацікавити новини: