Як зняти зубний біль / фото ua.depositphotos.com

Зубний біль дуже важко переноситься і вважається одним з найбільш болісних. Коли болять зуби, то ні про що інше думати неможливо - хочеться лише скоріше зняти цей біль.

Однак важливо пам'ятати, що хворобливі відчуття в зубі завжди сигналізують про хворобу. Тому знімати біль потрібно перед походом до стоматолога, а не замість нього. Якщо затягнути з візитом до лікаря, то можна втратити зуб назавжди.

Холод

Прикладіть до хворого місця шматочок льоду або прополощіть рот холодною водою. Холод дуже ефективно бореться із зубним болем. А ось гаряче при болю в зубі їсти і пити не можна - інакше стане гірше.

Відео дня

Солоний розчин

Для зняття зубного болю рекомендується прополоскати рот сольовим розчином. У склянці теплої води розчиніть чайну ложку солі без гірки. Якщо біль дуже сильний, для посилення ефекту додайте трохи харчової соди і пару крапель йоду.

Часник

Не дуже приємний, але ефективний метод проти зубного болю - це свіжий часник. Подрібніть зубчик часнику і прикладіть до хворого місця, або розжуйте хворим зубом невеликий шматок часнику. Якщо часник занадто гострий для вас, пожуйте його зі шматком чорного хліба.

Чим зняти зубний біль вдома / фото ua.depositphotos.com

Гвоздика

Незвичайний спосіб зняття болю в зубі - за допомогою приправи гвоздики. Покладіть кілька бутонів на мову або прикладіть до хворого місця. При сильному болі можна подрібнити гвоздику в ступі і додати кілька крапель олії. Цю суміш прикладають до хворого місця.

Ефірні олії

Нанесіть на вату кілька крапель будь-якої ефірної олії, наприклад, сосни, чайного дерева, евкаліпта або гвоздики. Прикладіть вату з олією до хворого місця і тримайте кілька хвилин.

Відвар лікарських трав

Приготуйте відвар з лікарських рослин з протизапальними властивостями, щоб зняти зубний біль. До них відносяться дубова кора, шавлія, звіробій, деревій, хвощ.

Вас також можуть зацікавити новини: