Били та знущалися: у Луганській області банда бойовиків грабувала і викрадала людей

Угруповання мало свій арсенал зброї.

В Луганській області банда з 12 бойовиків грабувала та викрадала місцевих жителів. Правоохоронці повідомили про підозру членам угруповання.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними правоохоронців, ще у 2014 році житель Луганська організував "козацьку національну гвардію всевеликого Війська Донського ім. М. І. Платова". Угруповання мало свій арсенал. Їх основною метою був грабіж і викрадення людей, над якими вони знущалися.

На початку 2014 року бойовики в камуфльованому одязі, схожому на військовий, напали на жителя міста Лисичанська. Вони його жорстоко побили, після чого заштовхали в багажник авто, але потерпілому вдалося втекти.

Читайте також"Лікували від алкоголізму": у Тернопільській області "вихователі" жорстоко побили чоловіка, топили його та змушували молитися

Всього підозрювані за допомогою насильства та зброї викрали п'ять жителів міста Лисичанська і Попаснянського району. Викрадених змушували копати окопи та траншеї, будувати захисні барикади й фортифікаційні споруди.

Угруповання розпалося після того, як частину міст Луганської області звільнили українські військові. Учасникам банди інкримінують порушення законів та звичаїв війни.

Раніше мешканка Дніпра організувала схему по легалізації бойовиків "ДНР". Всього майже за рік близько 20 осіб отримали офіційні документи в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини