На Дніпропетровщині затримано семеро поліцейських, які змушували громадян вчиняти злочини

Серед затриманих начальник Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та його заступник, начальник сектору цього ж відділу поліції та четверо оперативних працівників.

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали семеро поліцейських, які задля підвищення показників своєї роботи змушували громадян вчиняти злочини.

Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань, серед затриманих - начальник Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та його заступник, начальник сектору цього ж відділу поліції та четверо оперативних працівників.

Протягом 2019-2020 років правоохоронці задля підвищення показників у роботі поліції змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи психологічний тиск на них та насильство.

Читайте такожУ Харкові поліцейський на особистому авто протаранив патрульних, є загиблі (фото)

За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини, а у подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

Слідчі ДБР затримали 7 правоохоронців, їм повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, у тому числі тяжких.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією); ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів); ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб); ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки, яка у відділенні поліції мала надати пояснення з приводу крадіжок майна.

Двох співробітників Кагарлицького відділення поліції було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.