Керувати Кагарлицьким відділком поліції будуть столичні правоохоронці / фото Нацполіція

Працівникам Київського обласного главку поліції доручили керувати Кагарлицьким відділенням поліції.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області, таке рішення було прийняте після відсторонення керівників підрозділу.

"За наказом начальника Головного управління Національної поліції у Київській області у Караглик відряджені представники обласного управління поліції, які здійснюватимуть керівництво місцевим відділом. Це – співробітники управління карного розшуку, слідчого управління та управління превентивної діяльності на чолі із помічником начальника ГУНП Дмитром Литвином, який виконуватиме обов’язки начальника місцевої поліції. Їхнє завдання – організація роботи та забезпечення належної правоохоронної діяльності в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНадягав протигаз і стріляв над головою: спливли моторошні подробиці зґвалтування поліцейськими (фото)

Весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції виведено поза штат для подальшої атестації кожного працівника.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки, яка у відділенні поліції мала надати пояснення з приводу крадіжок майна.

Двох співробітників Кагарлицького відділення поліції було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив поліцейських, які підозрюються у скоєнні злочину, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення і прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365).

За попередньою інформацією ДБР, в ніч на 24 травня оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він вдягав протигаз, застосовував кайданки и стріляв з табельної зброї над її головою. Після цього кілька разів полійцейський зґвалтував потерпілу.

Крім цього, додали у ДБР, правоохоронці застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей час перебував у відділенні поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз і стріляли з пістолета над головою. У потерпілого переломи ребер і носу.