СБУ викрила "чорного археолога", який продавав криміналітету зброю часів Другої світової війни (фото)

Зловмиснику вдалося зібрати чималий арсенал.

На Кіровоградщині Служба безпеки України викрила "чорного археолога", який розкопував зброю та боєприпаси часів Другої світової війни та продавав їх криміналітету.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, чорною археологією займався житель Олександрії.

"За основним місцем роботи він – топ-менеджер однієї із автозаправних станцій. А в позаробочий час ‒ "чорний археолог" на ділянках бойових дій Другої світової війни. Завдяки своєму "хобі" зловмиснику вдалося зібрати чималий арсенал зброї", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Донеччині поблизу лінії розмежування виявили схрон зброї (фото)

За інформацією СБУ, використовуючи особисті зв’язки у кримінальному світі, чоловік організував незаконний бізнес із продажу раритетної зброї та боєприпасів. Також він робив спроби продати набуту колекцію за кордон.

У ході обшуку, проведеного за місцем його мешкання, вилучено: 6 гранат Ф-1; рушницю та обріз рушниці "Мосіна"; пістолет "Наган"; 90 набоїв калібру 7,62 мм; 1 кг пороху.

Вилучені зброю та боєприпаси направлено на експертизу.

Наразі планується повідомити зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно на узбережжі Азовського моря біля бази відпочинку прикордонники виявили арсенал боєприпасів. Всього у схованці було 83 патрони 5,45 мм, 48 патронів 9 мм, 3 гранати Ф-1, 6 електродетонаторів ЄДР, 0,6 кг тротилу і 2 запальні трубки.