Трагедія біля укриття в Києві: поліція повідомила про підозру чотирьом затриманим

Вилучено службову документацію та оглянуто місце загибелі людей.

Поліція Києва повідомила про підозру чотирьом затриманим через загибель людей біля укриття, їм інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб.

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва. В поліції нагадали, що задокументували факт недопуску людей в укриття, внаслідок чого під час обстрілу столиці загинули троє людей, серед яких 9-річна дитина.

"Поліцейські опитали очевидців, потерпілих та персонал медустанови. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері й справді були зачинені", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України слідчі затримали чотирьох осіб: першу заступницю Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні, заступника директора з технічних питань та охоронця медзакладу. 

В поліції поінформували, що усім чотирьом затриманим було повідомлено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Першу заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань поліцейські підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. А охоронцю лікарні повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення у небезпеці, що спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки. Злочин держави-терориста Служба безпеки України розслідує за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Тривають досудові розслідування.

Трагедія біля укриття в Києві

Як повідомляв УНІАН, 1 червня біля укриття в Деснянському районі столиці загинули троє людей (дві жінки та дитина), які під час ракетного обстрілу не змогли сховатися через зачинені двері бомбосховища.

Через трагедію в Києві затримали чотирьох людей - першу заступницю Деснянської РДА, директора медзакладу, де розташоване укриття, його заступника, а також охоронця.

Вас також можуть зацікавити новини: