У Києві піймали дезертира з СБУ, який переховувався понад 8 років

Наразі чоловіка перевіряють на причетність до співпраці з представниками РФ та незаконними збройними формуваннями "ЛНР".

У Києві правоохоронці затримали дезертира зі Служби безпеки України, який понад 8 років переховувався від слідства.

Як повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань, слідчі ДБР у взаємодії з СБУ затримали колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганської області, який понад 8 років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства.

Так, у 2014 році після вторгнення росіян до Луганської області він не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово окупованому Алчевську.

Через деякий час колишній правоохоронець виїхав з окупованої території Луганщини на підконтрольну Україні територію.

"Однак, аби ухилитися від кримінальної відповідальності, він переховувався, обмеживши своє пересування навіть вулицею. Він вирішив, що у великому місті легше загубитись й оселився в столиці. Працівники ДБР спільно з СБУ затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку за його місцем проживання вилучені мобільні телефони та копії документів", - повідомили у ДБР.

Наразі чоловіка перевіряють на причетність до співпраці з представниками РФ та незаконними збройними формуваннями "ЛНР".

Екс-правоохоронцю повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

Зазначається, що з початку року слідчі ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно ще 9 співробітників СБУ – дезертирів, які у 2014 році залишилися на тимчасово окупованій території Луганської області.

Затримання екс-співробітників СБУ

В Україні засудили колишнього працівника спецслужби, який "зливав" дані ФСБ РФ про події в Україні напередодні повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни. 

Підполковниці Служби безпеки України на Рівненщині оголосили підозру та посадили під нічний домашній арешт. Вона заперечувала воєнні злочини армії РФ та поширювала фейки російської пропаганди