Українець здавав окупантам дані про ЗСУ, але його наздогнала кара (фото)

Вказана інформація дозволяла ідентифікувати українських захисників на місцевості.

Правоохоронці затримали жителя Краматорська, який через месенджер повідомляв ворогу про розташування військовослужбовців Збройних Сил України.

Як повідомляє у Facebook Офіс генерального прокурора, затриманому повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, з травня по липень 2022 року громадянин України, використовуючи месенджер, розміщував текстові повідомлення з інформацією про переміщення та розташування військовослужбовців Збройних Сил в окремих районах Донецької області. "При цьому вказана інформація дозволяла ідентифікацію українських захисників на місцевості та використовувалась державою-окупантом під час військової агресії проти України",- зазначають в прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на Одещині нейтралізували мережу інтернет-агентів РФ та затримали спільницю окупантів. Жінка фотографувала військових та інфраструктуру міста. Під час обшуків на місцях проживання зловмисників виявлено комп'ютерну техніку та мобільні термінали з доказами підривної діяльності. Проводяться слідчі заходи.

Вас також можуть зацікавити новини: