На Одещині неповнолітня вкрала корову сусідів та здала на забій

Дівчина здала чужу худобу заготівельникам м'яса за півціни.

На Одещині неповнолітня місцева жителька вкрала корову сусідів та здала на забій. Як повідомили у регіональному главку Національної поліції в Одеській області, подія сталася у Подільському районі. 

Правоохоронці розповіли, що жителька одного із населених пунктів Любашівської селищної громади звернулася до поліції із заявою про зникнення худоби. Зі слів жінки, вона прив’язала корову на пасовищі, а коли прийшла по неї через кілька годин, то не виявила навіть кілка.

Поліцейські розпочали пошуки худоби та з'ясували, що до її зникнення причетна 16-річна місцева дівчина. 

"Вона зателефонувала підприємцям, які займаються прийомом великої рогатої худоби, і здала їм корову, яку видала за свою. Тварину вона віддала за півціни – 16 тисяч гривень. Таким чином, зловмисниця завдала потерпілій майновий збиток на суму 32 тисячі гривень", - йдеться у повідомленні.

При цьому не уточняється, чи збиралася власниця взагалі здавати корову заготівельникам м'яса, чи ця худоба знаходилась у господарстві як годувальниця, зокрема, "джерело" молока. 

Наразі юній фігурантці повідомили про підозру у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України). Неповнолітній загрожує до восьми років. 

За даними поліції, злодійка одного разу вже потрапляла у поле зору правоохоронців, коли втекла з дому.

Поліцейські закликають батьків більше уваги приділяти своїм дітям, цікавитися їхніми переживаннями, проблемами, радити, допомагати і пояснювати, що за протиправні дії завжди настає відповідальність. 

"Особливо це стосується підлітків, адже підлітковий вік – складний період у житті дітей, коли через брак уваги і турботи вони вдаються до девіантної поведінки, можуть нашкодити як собі, так і оточенню", - наголошують правоохоронці.

Викрадення собаки на Одещині

Як повідомляв УНІАН, на Одещині у військового вкрали собаку та вимагали за його повернення гроші. Допомогти військовослужбовцю взялася муніципальна варта. Співробітники знайшли породисту тварину та повернули у родину власника.

Вас також можуть зацікавити новини: