Ветерану АТО, який з гранатою захопив Кабмін, повідомили про підозру

Наразі вирішується питання щодо обрання Володимиру Прохничу запобіжного заходу.

Повідомлено про підозру чоловіку, який захопив приміщення Кабінету Міністрів та погрожував підірвати гранату.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури

"За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 43-річному чоловіку, який вчора захопив приміщення Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 12/2, утримував людей та погрожував підірвати себе гранатою", - йдеться у повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 341 (захоплення державних будівель), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Наразі вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу. Мотиви та обставини вчинення злочину встановлюються.

Читайте також"У нього зірвало дах": екс-комбат "Айдару" висловився про бійця, який захопив Кабмін

Захоплення Кабміну: що відомо про інцидент і затриманого

Вранці 4 серпня чоловік зайшов з предметом, схожим на гранату, в будівлю Кабінету міністрів. Він продемонстрував охороні боєприпас і став погрожувати його підірвати.

У зв'язку з цим поліція оточила квартал, була введена спеціальна операція. Правоохоронці понад годину проводили з ним переговори. Згодом його затримали.

Чоловіком, який захопив Кабмін, є ветеран АТО на ім'я Володимир Прохнич. Він - підприємець з Ірпеня Київської області (з ремонту автомобілів). Згодом стало відомо, що він був незадоволений роботою держустанови та неналежним фінансовим забезпеченням колишніх військовослужбовців. Тому й пішов на злочин.

Затриманому колишньому військовослужбовцю 43 роки. Відносно його розпочато кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю).