Прохнич раніше воював на Донбасі в "Айдарі" / фото МВС

Перший командир батальйону "Айдар", в якому служив Володимир Прохнич, який захопив Кабмін, Сергій Мельничук заявив, що він є "людиною зі стрижнем".

За його словами, на відповідний вчинок Прохнича могла підштовхнути дуже серйозна причина. Про це він заявив в ефірі каналу "Україна 24".

"Держава не дбає. Є частина активістів, які намагаються пригрітися біля корупційних схем, які фактично на себе забирають потоки фінансування, що повинні доходити до тих, хто дійсно воював, був в окопах. А "кишенькові" активісти все це перехоплюють, і на реабілітацію і все інше нічого не доходить. Це наслідки ситуації, коли у людей все накипіло, і вже переходить за край. Видно, що людина в стані афекту, у нього просто дах зірвало, якщо по-простому говорити", - заявив він.

Відео дня

Мельничук розповів, що разом із затриманим бійцем раніше брав участь у боях на Донбасі.

Читайте такожОприлюднено відео затримання озброєного гранатою ветерана АТО у Кабміні

"Можу говорити, що це людина зі стрижнем, і якщо він пішов на такі заходи, було від чого його "переклинити". У нього і поранення, і контузії реальні, друзі гинули на очах. Сапером він був від бога, людина заслужена. Не був він тим активістом, який ходив по різних заходах. Займався бізнесом ще з одним АТОвцем, який помер, була у нього автомайстерня і мийка. Були складнощі зі здоров'ям, деякі борги після смерті напарника. Оплатити той пласт всього, що є, комунальних платежів, особливо коли є діти, старі батьки на утриманні – потрібно все це витримати, особливо якщо взяв кредит на розвиток бізнесу", - розповів він.

Захоплення Кабміну: що відомо про інцидент і затриманого

Вранці 4 серпня чоловік зайшов з предметом, схожим на гранату, в будівлю Кабінету міністрів. Він продемонстрував охороні боєприпас і став погрожувати його підірвати.

У зв'язку з цим поліція оточила квартал, була введена спеціальна операція. Правоохоронці понад годину проводили з ним переговори. Згодом його затримали.

Чоловіком, який захопив Кабмін, є ветеран АТО на ім'я Володимир Прохнич. Він - підприємець з Ірпеня Київської області (з ремонту автомобілів). Згодом стало відомо, що він був незадоволений роботою держустанови та неналежним фінансовим забезпеченням колишніх військовослужбовців. Тому й пішов на злочин.

Затриманому колишньому військовослужбовцю 43 роки. Відносно його розпочато кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю).