Наслідки пожеж в Австралії / REUTERS

Збитки австралійських страхових компаній в результаті лісових пожеж, що вирують на континенті, швидко ростуть, і за останні три дні вони збільшилися більш ніж на третину.

Як повідомила Страхова рада Австралії (ICA), компанії, що входять до її складу, отримали 10,550 страхових позовів у період з 8 листопада по 10 січня на загальну суму 939 млн австралійських доларів (близько $644 млн), передає Інтерфакс.

Ще у вівторок, 7 січня, число отриманих позовів становила 8,895, і регулятор оцінював страховий збиток в 700 мільйонів австралійських доларів (майже $481 млн).

Відео дня

Читайте такожДим від пожеж в Австралії досяг берегів Південної Америки

З урахуванням вересневих і жовтневих пожеж збитки австралійської страхової галузі складають 995 млн австралійських доларів при поданих у загальній складності 11,272 тис. позовів.

ICA попереджає, що втрати страховиків будуть рости, оскільки пожежі тривають і можуть посилитися у багатьох районах через високі температури й сильні вітри.

Два найбільших австралійських страховики - Insurance Group Australia Ltd. і Suncorp Group Ltd. - оцінили свої втрати в результаті лісових пожеж у 505 млн доларів.

Лісові пожежі в Австралії, що з листопада 2019 року, вже знищили ліси загальною площею більше 100 тис. квадратних кілометрів, забрали життя не менше 25 осіб.