REUTERS

Рівень загрози розповсюдження китайського коронавіруса є високим, у зв'язку з чим страхова компанія «ІНГО Україна» просить українців утриматися від поїздок до Китаю.

Як повідомляє страхова компанія на своїй сторінці в мережі Facebook, за інформацією китайської сторони, кількість хворих новим коронавірусом досягло майже 6 тис. осіб.

"Просимо туристів утриматися від відвідування Китаю найближчим часом. Адже ситуація набула рівень пандемії. Сьогодні кількість випадків нової пневмонії перевищило число підтверджених випадків атипової пневмонії (SARS) у 2003 році", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУбивчий коронавірус: низька країн евакуює своїх громадян із Китаю (відео)

"Інго Україна" підкреслюють, що згідно з міжнародною страховою практикою, випадки захворювань, пов'язаних з масовими епідеміями, вимагають застосування комплексу карантинних заходів, які не вважаються страховими.

"Тому застрахованих, які перебувають у Китаї, зі схожими на коронавірус симптомами (головний біль, прискорене серцебиття і відчуття стиснення грудної клітки, підвищення температури й кашель) координатори компанії будуть направляти в медичні установи за самооплату до встановлення лікарем діагнозу. Будь ласка, не наражайте себе на небезпеку!" - відзначають в страхової компанії.

Також в "Інго Україна" висловили надію, що світова спільнота впорається зі спалахом і подолає черговий вірус.

"З грудня минулого року, коли були виявлені перші хворі в адміністративному центрі Хубей міста Ухань, 103 людини успішно пройшли курс лікування і нині виписані з лікарень", - додали у страховій компанії.

Згідно з інформацією Центру громадського здоров'я України, в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання новим коронавірусом станом на 27 січня.

Довідка УНІАН. В результаті спалаху раніше невідомого штаму коронавіруса тисячі громадян Китаю захворіли, а число померлих вже перевищило 100 осіб. Випадки захворювання зафіксовані також у 15 інших країнах світу.

Світові ринки відреагували на ситуацію в Китаї падінням цін на нафту і метали, зниженням фондових індексів і зростанням прибутковості євробондів країн.