Ілюстрація / REUTERS

АСК «ІНГО Україна» виплатила агропідприємству Харківщини відшкодування за шкоду врожаю соняшника через посуху. Експерти оцінили збиток на суму понад 19,2 млн грн. Про це повідомили у прес-службі страхової компанії.

Зазначається, що посіви соняшника, які належать агрохолдингу AgroGeneration, загальною площею понад 4 633 га були застраховані за програмою комплексного страхування від цілого ряду ризиків: граду, бурі, урагану, зливи, пожежі, протиправних дій третіх осіб та посухи.

«У цьому і полягає основна перевага комплексного страхування. Страхове покриття дозволяє захистити врожай від цілої групи ризиків. Один з них, а саме посуха, спрацював минулого року на території господарства», - зазначає керівник відділу агропромислового страхування Руслан Зимовець.

Відео дня

Читайте такожСтрахова компанія "Інго Україна" просить українців утриматися від поїздок до Китаю через коронавірус

Як повідомили в компанії, внаслідок впливу посухи було зафіксовано зменшення врожайності соняшника нижче застрахованого рівня, і розрахунок збитку визначався аварійними комісарами страхової компанії на всіх застрахованих полях соняшника. В результаті експертизи було визначено, що збиток склав 19 276 168,66 грн.

«Незважаючи на те, що сьогодні ми активно задіюємо найсучасніші технології, кліматичний фактор у сфері агро залишається визначальним. Ці ризики, на які ми не можемо впливати, агрохолдинг передає надійному страховому партнеру. І ми мали неодноразову нагоду пересвідчитися, що «ІНГО Україна» стабільно і в повному обсязі виконує свої зобов’язання», – зазначив президент компанії AgroGeneration Джон Шморгун.

У повідомленні зазначається, що щорічне зростання кількості погодних аномалій в країні вимагає від сільгосподарських виробників знаходити засоби мінімізації збитків від таких випадків.

Довідка

ПрАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна» має 25-річний досвід роботи на ринку. Компанія входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сумами виплат страхових відшкодувань. Має 28 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам. «ІНГО Україна» є повним членом Моторного (транспортного) Страхового Бюро України (МТСБУ), членом Американської Торговельної Палати (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (EBA) та Міжнародної Торгової Палати (ICC). 13.12.2019 рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг ПрАТ «Акціонерна страхова компанія ІНГО Україна» за національною рейтинговою шкалою на рівні uaАА, прогноз «стабільний». «ІНГО Україна» надає надійний страховий захист у сільському господарстві з постійною орієнтацією на якісну експертизу та управління ризиками.