У МОЗ пояснили деякі деталі медичного страхування \ newsru.co.il

Нинішня реформа медицини передбачає страхування за системою Беверіджа, в основі якої лежить принцип універсального забезпечення на всі випадки соціального ризику для всіх громадян.

Читайте такожВід зубів до волосся на грудях: топ-10 знаменитостей, які застрахували свої частини тіла

Кожна людина сплачує податки. Навіть безробітний, коли робить будь-які покупки, сплачує непрямі податки – ПДВ, акцизний збір. Така система дає змогу кожному отримати рівні умови на медичну допомогу. Про це в інтерв’ю «Дзеркала тижня» сказала директор директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова.

Відео дня

Фахівець зазначила, що в цьому полягає суть змін у системі фінансування. «НСЗУ є стратегічним закупівельником, національним страхувальником, але за іншою системою. Можливо, в подальшому, коли викристалізується пакет медичних гарантій, деякі речі можна буде достраховувати», – сказала Сухорукова.

За словами фахівця, страхування на випадок хвороби існує в країні і сьогодні, як соціальний пакет у компаніях для співробітників, або самостійне страхування. «Але такої культури в нас немає. Бідні люди, які більше за всіх потерпають від нестачі грошей на лікування, страхуватися не підуть. У таких умовах запроваджувати страхову медицину означає позбавити людей медичної допомоги. Тому стратегічні закупівлі і страхування за рахунок загальнодержавних податків, рівні права і можливості - це те, що ми пропонуємо.Захворів – НСЗУ заплатила за твоє лікування. А фінансувати ліжко-місця немає сенсу», – розповіла Сухорукова.